assalamualaikum ! welcome and thankyou for visiting my online diary . hug and kisses from me to you , XOXO with love : chibby ♥

22 November 2014

NO TITLE PART II (!)

Hiii ..
Hm . Aku betul2 tak tahu apa yang aku rasa sekarang just perasaan aku or sebaliknya . Aku sedih sangat2 . Aku rasa yang kau dah bosan dengan aku . Aku rasa aku dah faham kau cukup dah . Even kadang2 aku rasa susah , payah , tak boleh faham . Tapi aku cuba , aku push diri aku . Takkan sebab aku senyap , aku tak pernah banyak soal kau layan aku macam nak taknak ja ? Kalau dah bosan dengan aku , bagitau pada aku . Supaya aku boleh pergi , tak perlu lagi aku menahan sakit . Tak perlu lagi aku menunggu . Tak perlu lagi aku terus mengharap . Aku redha kalau kau rasa dah takda pentingnya aku dalam hidup kau . Ini bukan bermakna aku mengalah . Ini kerana , mungkin kau yang mahukan sebegini sebenarnya .
Masih ada lagi yang tak mencukupi ke ? Apa lagi yang aku tak berikan pada kau ? Kau bagitau lah pada aku . Kasih sayang dah aku berikan secukupnya . Aku terima kau seadanya , aku terima kekurangan kau , aku tak memilih rupa paras kau . Dan aku rasa kau yang paling terbaik , sederhana yang pernah aku jumpa . Memahami kau . Apa yang aku tak faham lagi ? Study kau , hobi kau . Even kau nak layan movie pun aku taknak ganggu kau . Aku sendiri yang taknak even kau tak pernah kata aku mengganggu . Pasal hubungan kita , aku faham malah aku hormat apa yang kau nak sampai aku buat satu keputusan sebab aku taknak kau susah sebab ada aku neh . Aku korbankan angan2 aku nakkan hubungan macam perempuan2 lain sebab apa ? Sebab aku sayang kau , aku faham kau , aku taknak hilang kau .
Tapi kalau kau sendiri yang dah bosan apa yang aku boleh buat ? Takkan aku nak merayu , mintak kau pura2 tak bosan dengan aku ? Aku nak menangis sepuas puasnya , aku nak lepaskan semua tapi air mata hanya bertakung dan taknak jatuh2 . Aku rasa terseksa sangat2 sekarang . Kalau ini just perasaan aku , aku harap kau maafkan aku . Aku just luah apa yang aku rasa bila kau macam nak taknak melayan aku sekarang . Hmm . Mungkin ini ujian Allah buat kita berdua . Aku taknak aku sorang ja yang usaha untuk pergi lebih jauh , Aku betul2 sayang kan kau and nak hidup dengan kau , jaga kau sampai akhir hayat aku . Aku sebak di bulan ke 7 monthsary kita , aku tak sangka aku boleh jaga hubungan yang serious neh for the 1st time bersama dengan kau . Kalau aku salah , terangkan pada aku supaya aku tak terus salah faham , fikir kau yang bukan2 . Aku teruskan bersabar bila aku rasa macam neh tapi aku tak tahu sampai bila aku boleh bersabar , aku harap aku terus kuat nak melawan perasaan2 jahat . Aku tahu ujian ini akan berterusan . Aku berdoa supaya hubungan neh kekal selamanya . Happy 7 monthsary and hopefully still counting MAR's . I love you so much :')

terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

20 November 2014

Daripada Hawa untuk Adam : Keresahan .

Apabila sudah berpasangan/berkahwin kita semestinya akan melayan lelaki yang kita sayangi sebaik mungkin .
Menjaga hatinya supaya sikit pun tidak tercalar .
Melayan setiap kerenah manja dan mengadanya .
Mendengar setiap keluhan dan masalahnya tanpa jemu .
Menatap matanya serta wajahnya bila dia berbicara .
Menyentuh dan membelai dia dengan lembut .
Kita tahu setiap apa yang kita lakukan pasti Adam menyukainya kerana lelaki ini perlukan layanan sebegini . Tetapi pernahkah kita terfikir andainya suatu hari nanti apa yang kita lakukan pada Adam sikit pun tidak lagi dia endahkan ?
Tidak lagi melayan Hawa dengan mesra .
Tidak lagi mendengar gelak tawanya .
Tidak lagi mahu berkongsi masalahnya , menasihati/menegur kesalahan serta meluahkan rasa sayangnya pada kita .
Tidak lagi mahu memandang wajah wanita yang hadir untuk bersama/hidup dengannya tidak kira disaat susah senangnya , menepis tangan yang selalu membelai tubuh gagahnya tidak kira sakit sihatnya , yang mendakap lengannya untuk memujuk rajuk lelakinya , yang merengek manja sambil menarik2 tubuh badan Adam untuk di manjai pula .
Pada masa tu apa yang perlu Hawa lakukan ?
Dimanakah kesilapan kita ?
Apa masih kurangkah layanan dan kasih sayang kita pada Adam ?
Merajukkah Adam ?
Rasa terabaikah Adam ?
Bosankah Adam ?
Adakah kita tidak lagi ada dihatinya ?
Itulah yang paling ditakuti .
Sayang .. Jangan pernah berubah , maaf kerana aku tidak sempurna .
2 Sept 2014 - 5:34pm
edited | 20 Nov 2014 - 2:10am

terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

13 November 2014

NO TITLE (!)

hi ..
actually tak tahu nak mulakan macam mana . tapi rasa macam tak sesuai nak cerita kat sini . taknak sakitkan hati orang . so biar lah yang nak diceritakan tu terpendam , tersimpan dalam hati neh . mohon hati neh bersabar . bukan senang nak menjaga sesebuah hubungan . adakala nya masalah tu bukan lah berpunca dari orang lain tapi berpunca daripada diri kita sendiri . sedih sebab makin lama masalah yang datang dari kita tu , buat kita rasa jauh hati pulak . dan kalau takda lah kesabaran dalam diri neh agaknya takkan sampai ke tahap macam neh . harapnya jangan lah salah faham , taknak berkongsi tak bermakna tak penting . cuma taknak nanti masalah bertambah besar and berpisah . terlalu sayangkan hubungan neh . hm okay lepas neh nak buat apa buat lah . nak layan macam mana layan lah . tapi satu ja . jangan pernah ada yang lain :'(


terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

copyright@all reserved and done by WawwaChibby 2010-2017 :)