assalamualaikum ! welcome and thankyou for visiting my online diary . hug and kisses from me to you , XOXO with love : chibby ♥

27 December 2010

♥ -PART 2 : Kau Yang Terbaik ♥

Sepanjang aku kenal kau and menyayangi kau sebelum tragedy tu berlaku memang aku happy and bahagia tambah2 bila kawan2 kita memuji hubungan kita . Tapi kau pantang bila nampak aku pegang phone nak text or ada orang call aku mesti kau nak rebut kan . Aku kalau nak text someone aku bagitau kau kan . Tapiiii kalau kau nak text sapa aku tak pernah halang or rampas2 phone kau sebab aku tahu kita berada di tahap mana and kalau aku bersikap macam tu pun di belakang aku belum tentu kau tak buat . 1 lagi kau suka pandang muka aku bila aku tengah otp dengan orang kan . Nenek and member aku pun ada cakap . Kenapa ehh ? Then kau ingat lagi time aku nak p tengok kawan sekelas(now dah jadi enemy) accident . Tapi kau kena balik sebab ayah kau panggil . Tuptup lepas 10mint kau text and bagitau suruh aku tunggu kat pokok jalan nak keluar dari rumah nenek aku . Kau sanggup datang balik even rumah kau dekat Fair Park nun then nak teman aku pergi hospital :)
terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

25 December 2010

♥ -PART 2 : Family Suka Kau dan Restu Hubungan Kita ♥

Kau ingat tak ? Masa kita duduk kat pondok nak masuk ke rumah aku tu . Aku touching dengan kau kejap sebab aku dengar kau cakap 'balik lah' *mean kau nak balik . Kau macam tak sukakan aku , aku sedih tau . Aku pun ternangis dengan tak sengaja . Kelam kabut pulak kau . HAHA . aku suka aku suka ! Tapi aku nangis betul2 tau , air mata tu tak tipu memnag terasa sentap sikit . Then tetiba bapak aku nak keluar , aku ternampak . Aku takut jap ! HAHA . bapak aku jauh lagi aku suruh kau bangun p salam . Takut punya pasal . Bapak aku pun stop kau pun p salam . Then mula lah soalan bertubi2 pada kau . Muka kau pun macam dah gabra . Tapi bapak aku tak marah kan ? :) Dia suruh kita pergi bersembang kat rumah nenek aku . And dia pesan kalau nak bawak keluar aku minta kebenaran dia/mak/nenek aku . So dia tahu lah anak dia keluar dengan sapa kan . So dah bagi 'green light' sikit bapak aku . Tak perlu lagi nak sembunyi relationship kita .

Aku pun bawak kau pergi rumah nenek . Nenek pun lepas jumpa kau tanya macam2 kat kau . 1st time jumpa kau pun dia dah suka . Dia kata kau baik and pendiam . Kembang lah kan ? HAHA .
terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

♥ -PART 2 : Thanks for Doraemon Hugging Pillow ♥

Tascha and G-ah ajak keluar . dia pun ajak cause nak keluar sekali with Apiesh and Wann . bapak aku ada kat rumah confirm tak bagi lah(still sekolah so tak lepas sangat) Tetiba aku dapat mentol *akal* cousin aku ada Omar(arwah) so aku kamcing dengan cousin yang member aku nak belanja makan kat Ipoh Parade . Time tu bapak aku memang nak p bank area Ipoh Parade so jalan sekali lah . Jahat kan aku neh , HAHA . bapak aku pun hantar lahhh . Kitaorang pun meet kat depan 'Sky Max' plus tempat 1st meet aku , awad and unie :)


---------------------------------------------------------------------------------

Dah sampai aku pun roger dorang . Then mula lah member2 semua menyakat aku dengan dia . HAHA . dorang blah , tinggalkan aku dengan dia . termasuk cousin aku . aku dengan dia lepak lah kat bangku depan sky max tu . Dia nampak gelang hitam yang aku pakai , dia nak cause nak buat kenangan . aku cakap kat dia yang gelang neh tak boleh kasi sebab aku beli gelang neh 3 . so untuk aku , Tascha and Ekin . dia nak jugak aku pun macam terpaksa bagi . sebab gelang tanda aku dengan kawan2 aku BFF . bila dia nk bagi balik aku cakap takpa lah kan nanti nampak sangat buruk siku . Tetiba dia kata nak belikan aku something . Sky max tu memang tempat jual patung lah apa semua . Maybe dia rasa tak sedap kot . Aku taknak tapi dia paksa jugak , gedik betul . HAHA . Aku kata nak beli benda biar sama harga dengan gelang . Tapi aku usha2 takda yang menarik and takda pun harga macam gelang murah aku tu . Aku neh pulak fan DORAEMON , pantang tengok barang DORAEMON mula lah gila . Dia tanya aku nak ke , aku cakap mahal lah lebih dari harga gelang . Dia kata takpa . Aku pegang lah 1 hugging pillow . Dia kata kecik then dia ambik yang besar sikit terus p bayar . Tergamam aku dekat situ . Eeee .. naik segan aku . Hmm thanks sangat :)



---------------------------------------------------------------------------------
Dah keluar daripada kedai member2 mula lah nampak . Lagi dibahan lah . Adoii maluuu . Hee , cakap kami neh sweet couple lah . tapi last2 macam hampeh kan . Kitaorang lepak foodcourt jap lepas tu . Tascha and G-ah dah balik sebab macam aku jugak lah kang balik lewat2 kena bising , aku kena tunggu bapak aku . Bila tinggal aku , dia , Wann and Apiesh mula lah sesi gossip , kutuk mengutuk , mengimbau kenangan lalu . *aduhh ayat ! HAHA*
then Unie pulak ada . memang lepaking lah sekali . aku ligat ja sembang dengan dorang . Dia dengar and pandang ja . HAHA dorang member so aku takda lah rasa malu . Lepas tu aku kena blah sebab bapak aku dah call . Dia teman aku pergi kat tempat tadi cause cousin aku tunggu kat sana . Aku pun blah and bye2 kat dia . Hee ~


---------------------------------------------------------------------------------
What's happen to hugging pillow doraemon tu , now ?
still simpan . aku bukan buat tidur pun . letak ja merata and dah takda function .
terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

24 December 2010

♥ -PART 2 : @LibraryTunRazak ♥

1st time dia pegang tangan aku .


masa tu 2nd date kitaorang lah katakan . HAHA . memang adat p library bukan nak study tapi nak bercinta . HAHA . memang dah janji semua nak lepak-ing kat library , buat homework konon ! yang pergi masa tu aku , Tascha , G-ah and Dinie . yang girl 3 ja . Dinie dengan boyfiee dia , Ejat . then tunggu lagi 3 orang jejaka mau sampai . tunggu punya tunggu mai jugak . dengan kawan-2 dia . kawan-2 dia pun couple dengan member-2 aku . Wann dengan Tascha . Coin dengan G-ah . Apiesh ja takda calon . kesian . HAHA , kira kami masing-2 couple sama-2 kawan baik sekali . nanti nak pergi mana-2 senang ja . dorang pun kawan baik , sekolah sama , kat seri putera , class ja lain . Boyfiee aku budak pandai sikit . HAHA .
--------------------------------------------------------------------------------------------

dah sampai tu dorang yang gedik , duduk meja lain . kitaorang mula lah panas . aku text suruh dia duduk kat kitaorang . lastlast duduk jugak . dia duduk depan aku . aduhh ! aku dah lah malu . blush-ing . tatau nak cakap apa . dia ambik buku aku , aku tarik buku aku . ee , saja ja nak mengacau . HAHA . then member dia jahat tau . si Apiesh and Coinreka pantun lawak pulak tentang aku dengan dia . ee , lagi malu lah . lepas tu semua buat haluan masing-2 . pergi date lah , HAHA . aku dengan dia pergi canteen . malas nak duduk dalam , yela dalam library kan tempat study . nanti kacau orang lain . dah duduk tu , dia tanya nak minum apa . aku cakap taknak minum . tapi tengah haus gila . EGO plus MALU ! tapi dia paksa jugak , aku cakap air kosong . then paksa lagi tanya nak minum apa . aku cakap air kosong lepas tu aku leka tengok apa tah dia tanya aku suka minum apa , then aku cakap fresh orange . dengan segera dia pergi bangun and order . aku panggil dia tapi dia buat dekk ja . hampeh , HAHA . bila dah sampai minuman aku taknak minum , aku ney gila betul kalau dah malu sangat . dia paksa jugak . takpa lah , aku minum kesian orang dah pergi order untuk aku , aku taknak minum pulak . 100 plus dia punya , fresh orange aku punya . then aku tanya berapa cause aku nak bayar . aku dah siap keluar duit tapi dia tak ambik , dia kata dia belanja . ouh , baiknya . tapi kadang sesetengah lelaki akan ambik duit tu . teruknya nak belanja gf sendiri pun kedekut . then Apiesh and Coin datang menyibuk and minum air dia sampai habis . jahat . tapi dia tak cakap apa pun . dia baikk kan . hmm :(

---------------------------------------------------------------------------------------------
dah habis minum , kitaorang pergi kat air pancut . Tascha and Wann dah ada situ tengah date . Coin and G-ahh main kejar-2 . HAHA ! takda kerja . Apiesh tengok ja . Ejat and Ara date kat dalam . masa tu dorang ada gaduh sikit kot . biasa lah couple kan . aku dengan dia duduk kat bangku lain . dia suruh aku bluetooth pic aku . aku cakap takda pic sangat . dia paksa jugak . aku pun bluetooth jela . degil tau . HAHA . sambil bluetooth and sembang-2 , dia tanya :
'kenapa taknak pandang muka dia bila cakap ?'


aku jawab lah :
'malu lah , tak biasa macam neh .'


dia jawab balik :
'kena biasa kan jugak lama2 .

*HAHA , even sampai dah break pun aku still malu nak pandang muka dia .

--------------------------------------------------------------------------------------------
then ada beberapa kejadian bongok , HAHA . member aku Tascha and Wann , buat kes lakk . Coin nya pasal . pergi buat aksi 18sx . kan dah kena . tapi bagi kami semua benda neh lawak ja . HAHA . tapi bagi Tascha and Wann ngeri sikit . TAKMAU LAH STORY KAN . Dinie n Ejat , dah sudah . touching menaching pulak . si Apiesh p bagi advice . HAHA . 
--------------------------------------------------------------------------------------------
G-ah dah puas kena buli dengan Coin . Tascha and Wann pergi canteen sebab dah kena sound . aku , dia , G-ah and Coin pergi tingkat 1 . duduk-2 sembang . aku dengan dia duduk meja lain . then , ade abg tu tanya and sound G-ah , Apiesh . Apiesh dah bengang . tapi nasib baik aku dengan dia tak kena cause kami duduk meja lain . Then Apiesh duduk kat meja aku cause Coin dah datang . Then tetiba , hekhekhek . dia pegang tangan aku .
hee~ blushing ! ouhh ! auww auww . hakhakhak .
then nak balik dah , mase nak turun tangga dia still pegang tangan aku and dia KISS ! TANGAN aku lahh . fikir lain nehhh . HAHA . hmm dia sweet ja tapi kenapa aku kena hilang kau ?

terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

♥ -PART 2 : First date @ccemersoft ♥

jam dah pukul 10 masa tu . kau ajak jugak meet kan . walaupun kena bising dengan bapak sebab nak pergi cc malam-2 tapi bapak aku hantar jugak p cc tau ! HAHA !
--------------------------------------------------------------------------------------------
erm , tapi masa tu aku takut , malu , tak sabar , semua ada lah ! yela nak meet kau depan-2 and secara terang - terangan , HAHA . sebab masa kat Ipoh Padang kan gelap . HAHA ! then dah sampai tu aku pun pilih PC . lepas tu aku duduk and online . masa tu still pakai Myspace lagi . HAHA . aku cari mana kau , mana kau . aku risau , takut sangat . takut sebab tiba-2 mana tahu kalau-2 kau tak dapat nak terima aku . tengah-2 usha-2 cari kau , aku nampak Apieshh ! ahha ! masa tu korang menghadap ke dinding , aku kat belakang tapi boleh nampak korang . kau kat sebelah kanan Apiesh sebab sebelah kiri Apiesh kosong . aku nampak kepala  kau ja , tiba-2 aku tertengok PC kau , masa tu kau tengah tengok Profile Myspace aku . masa tu jugak kita tengah text kat phone . tiba-2 kau tak reply , aku call pun tak dapat . mulalah nak touching segala , panas 1 badan , muka rasa terbakar . HAHA . ingat kau off phone sebab kau dah tengok pic aku and tak berkenan dah kat aku :( then aku dapat message kat inbox Myspace . kau bagitahu yang battery phone habis . okay , aku pun cool balik . kau tanya kat mana . aku reply pusing lah belakang . KAU KAU KAU pusing . then , aww aww aww ~ kau buat something sampai aku tergoda jap . HAHA . sweet gila kau . kau kedip kan mata then angguk kan kepala suruh datang kat kau . ahh , aku malu lah . aku inbox kau suruh datang kat aku sebab aku nak balik pukul 10.30 . kau pun datang kat aku . lagi handsome kau dari dalam picture . tinggi . serious jatuh cinta . kita sembang-2 jap . dah tu aku terpaksa balik sebab pakcik aku datang ambik aku . time aku nak bayar , kau kat belakang aku , bila aku nak naik moto kau pun nak naik moto . aku dah jalan kau byebye kat aku . hee , best jumpa kau malam tu sayangs . aku takkan lupa tau !
terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

23 December 2010

♥ -PART 2 : 14 April 2010 - I'm Yours ♥

Continue part 1 . . . . .
semalam tu kami kenal , esok nya kami couple . sangats bagus kan ? tak fikir panjang . HAHA . apa-2 pun aku nak says thanks cause dapat terima aku yang montel plus gumuks ney . ilyily ! aku pun tengah single masa tu , so apa lagi kan ? terima je lah . tapi bahagia tu sekejap ja aku rasa . hmm ~ ingat boleh lama dengan dia tapi tak jugak . so pathetic lah :(

Kalau nak tau , dia lah 1st couple yang family aku betul-2 suke plus yang granny aku syggs and family aku restu hubungan aku dengan dia . dia lah jugak 1st couple yang aku boleh selalu meet . 1st time aku naik motor with Boyfiee aku sendiri , naik kereta . pergi sana pergi sini . Wahh , memang aku tak caya . kadang-2 aku rasa macam mimpi pun ada . And i still love him until i BREAK-OFF with him :(


I still love you 






terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

♥ -PART 1 : 13 April 2010 ♥

Aku nak story pasal memory aku dengan ex-boyfriend aku . serious , tu lah 1st time aku couple dekat dengan aku , jumpa-2 , date-2 semua tau . hari-2 pulak tu . excited lah jadinya . HAHA . ni meh aku nak story macam mana aku boleh kenal dia :)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Malam tu ada debate kat S.T MICHAEL INSTITUTION .
Aku and member-2 pergi pun untuk bagi support .
Tapi bosan gila lah !
Kami pun keluar dari class lepak-2 and jalan-2 tengok sekolah tu . yela , 1st time masuk sekolah lelaki . Boyfiee Ninie , si Ejat lah guide kami , HAHA . sebab school dia . last-2 kami minta nak keluar kat Guard tu , puas tipu macam-2. tapi tak boleh keluar .
Lastlast aku pujuk guard , aku tipu cakap dah habis and sekolah aku menang . ahha ! dia pun lepas , happy gila lah . sayangs Guard sekolah SMI ! tidak aku tak jumpa lah dengan DIA .
Then , kami *Aku , Tascha , G-ah , Dinie and Boyfiee Ninie , Ejat* pun lintas jalan nak pergi Padang Ipoh . nak meet Boyfiee Tascha masa tu , si Wann Whatcha say . Ara and Ejat pergi tempat lain . biasa lah bukan selalu dapat date . Yang si G-ah tunggu macam tunggul Boyfiee dia si Coin . Then , aku kesian tengok G-ah , aku pun ajak dia pusing 1 padang ipoh . jalan punya jalan punye jalan , nak dekat garisan penamat , cewahhh ! kami ternampak Apiesh dengan member dia . masa tu tak kenal lagi si DIA . hee :D G-ah tengok-2 lah kot-2 Boyfiee dia ada duduk sembang-2 dengan Apiesh . tapi hampa (Actually Boyfiee dia tipu , cakap ja nak datang)

Dah sampai kat Tascha and Wann , G-ah pun cakap yang Apiesh ada . Then , Boyfiee Tascha , si Wann suruh ajak lepak-ing sekali . Aku pun text Apiesh suruh datang kat kitaorang . Apiesh pun datang then kami sembang jap ja . Aku tengok member Apiesh iaitu Erry(tapi masa tu still tak kenal lagi) duduk sorang-2 kat tepi pokok sambil main phone . then Apiesh blahh dengan member dia tu .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dalam 5 minute lepas tu Apiesh text and bagitau yang member dia nak number aku . aku pun reply bagi jela . then aku text dia dulu and aku intro pasal aku and then dia intro pasal diri dia . aku tanya dia kenapa minta number aku , dia kata dah suka dia minta lah :)
ouh lupa pulak , nama dia kan AMIRUDDIN KHAIRI :) sedapkan , hee :D
Sampai pukul berapa tahh aku text dengan dia .
Lepas call dia jap baru sleep :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Esoknya aku story kat member-2 .
member aku G-ah ingat abang angkat dia . cause G-ah kate name dia pun AMIRUDDIN .
Aku dah takut segan bukan apa , aku selalu kutuk and gayakan cara abang angkat dia snap pic , HAHA . angkat-2 ketiak nampak bulu ketiak . HAHA ! then aku tanya dia yang dia abang angkat member aku ke . rupa nya tak . lega aku , nasib baik :)


btw , happy sangat dapat kawan dengan dia masa tu . tiba-2 aku rasa bahagia : ) ya , bahagia itu hanya sebentar . . . .

OKAY NEXT STORYYY !








terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

Hello and Welcome to my Online Diaries : )

BISMILLAHIRROHMANIRROHIM !

Hi guys !
Alhamdulillah , dapat jugak aku buat blog ney .

Yela , selalu baca ja orang punya kan .
Tengok seronok ja baca story-II orang .
Cerita macam-II pasal life lah , kongsi ilmu lah and everything lah !
Hehehehe .
So now I got my own blog : )
Baru nak belajar-II , hope nanti blog aku akan jadi cool macam orang lain jugak .
Takmau famous just cool sudah , ehee xD
Thanks 

Wawwa | LAVENDER♥ Official Diary Online


ABOUT D'OWNER




You guys can call me chibby for short .
 I'm 23y/o this year [2017]
 Ex Student : Tarcisian Convent in Ipoh (Arts Stream) & TAJ International College Ipoh (Dip. in Beauty Management)♥ Just finish my study in Nov 2016 . Taking Certificate Level II in Cashiering at 7-Eleven Malaysia Training Center .
 My Dream : I want to be a Beauty Therapist :)
 I'm a friendly person .
 A good friend but a worst enemy !
 I like guys who have a Sense of Humor . Make me laugh and I'll loveyouforever . And Iloveyou if you know how to appreciate me 


What Else ?
- Umm , I generally a happy go lucky person .
- I love to go karaoke with my Besties/Family .
- Always make people around me laughing with my jokes .
- I'm a type of person who loves to talking so much . The best part is when i talk a lot #gossip time bebehh . I forget about everything else and can just enjoy the moment with my friendss . Ngehh ! xD

Others that you should need to know about me :
- I love about beauty .
- I don't smoke , I don't drink .
- Just an ultimate coffee freakkk .
- I do not like outdoor sports .
- I'm not pretty much .
- I don't think I am above anyone else . I have flaws . Sangats banyak !
- I'm open-minded and a matured person . I can tell .
- In fact , I don't care how much I own seriously .

My Precious : Family , Besties and Friendss . Truly and Honestly , IlovethemlikeHEAVENmuchmuch ! Without them , I'm NOTHING



terima kasih sebab baca - thank you for reading :) )

copyright@all reserved and done by WawwaChibby 2010-2017 :)